Rondweg geopend

Op 30 november is de rondweg geopend met een groots opgezet programma voor jong en oud. En vanaf 1 december 0.00 uur rijdt het verkeer om Voorst heen.

Er zijn veel complimenten uitgedeeld voor de wijze waarop de rondweg in het landschap ingepast is. Wij kunnen die mening delen.

Maar er zijn ook een aantal punten die in onze ogen en van betrokken Voorstenaren nog aandacht verdienen. Het belangrijkste punt is de oversteek voor fietsers bij de noordelijke rotonde. De situatie is hier, doordat de parallelweg, de bypass en de rondweg gepasseerd moeten worden, onoverzichtelijk en mogelijk gevaarlijk. De provincie is hierop gewezen. Een tweede punt is het verkeer wat vanaf het nieuwe viaduct in de Enkweg het dorp binnenkomt. De snelheid ligt hier vaak veel te hoog en we zullen de gemeente, provincie en politie daarop wijzen.

De komende tijd is de aannemer nog druk met het afronden van de restpunten.Het beplantingsplan is nog niet afgerond en er moeten nog een aantal verkeersborden bijgeplaatst worden.

Wij zijn nu heel benieuwd naar het effect op het verkeer in het dorp. Misschien een idee om nog een tijdje de intensiteit van het verkeer door het dorp te meten?