Collectieve inkoop zonne-energie en isolatie

Het hele dorp bespaart

Doe mee met het Zon en Isolatie Collectief Voorst. Speciaal voor de inwoners van de gemeente Voorst organiseert EnergieRijk Voorst samen met de gemeente en de lokale dorpsbelangenvereniging een collectieve inkoopactie: het Zon & Isolatie Collectief.

Collectieve inkoop

Wij organiseren deze collectieve inkoopactie, omdat we merken dat steeds meer mensen hun woning willen verduurzamen. In de praktijk ondervinden woningbezitters de nodige obstakels en hebben ze veel vragen. Denk hierbij aan: Het is te ingewikkeld. Deskundigen roepen verschillende dingen. Is het wel een betrouwbare partij? Wat levert het me nu eigenlijk op? Betaal ik niet te veel?  Hierdoor gaan woningbezitters vaak niet over tot actie.

Met dit project willen wij obstakels wegnemen zodat woningbezitters profiteren van een lagere energierekening en meer comfort. Tegelijkertijd werken we samen stap voor stap toe naar een energie-neutraal Voorst.

Voor wie?

Aan de collectieve inkoopactie via het Zon & Isolatie Collectief kunnen inwoners van gemeente Voorst met een eigen woning deelnemen. Wij zijn gestart met het Zon en Isolatie Collectief in het dorp Voorst. Naar aanleiding van een geslaagde inkoopactie bij de inwoners van het dorp Voorst, wordt de actie nu ook in de andere dorpen van de gemeente uitgerold. Zo kunnen uiteindelijk alle huizenbezitters in de gemeente hiervan profiteren.

Lening

Voor al deze maatregelen kan ook de stimuleringslening duurzaamheid van de gemeente Voorst gebruikt worden. Deze heeft een looptijd van 10 jaar en een rente van 2%.

Hoe werkt het?

Wil je weten of isolatie bij jou thuis mogelijk is en/of wil je graag een offerte? Kijk dan op www.zonenisolatiecollectief.nl. Ben je geïnteresseerd, dan komt de adviseur bij je thuis lang. Je krijgt dan een advies met een offerte die is afgestemd op je eigen situatie, want elk huis is anders en elk huishouden heeft andere wensen. Aanmelden voor de actie kan t/m 31 dec van dit jaar.

Informatieavond

EnergieRijk Voorst, de gemeente en de dorpsbelangenvereniging organiseren enkele  informatieavonden. Hier kunt u de isolatiematerialen en zonnepanelen zien en vragen stellen.

Woensdag 28 november: Dorpshuis Op den Toega, Teuge. Inloop 19.30 start 20.00

Donderdag 29 november: Gemeentehuis Twello. Inloop 19.00 start 19.30

Maandag 10 december: MFC Klarenbeek. Inloop 19.30 start 20.00

Dinsdag 11 december: Kriebelz Terwolde. Inloop 18.45 start 19.00