Update glasvezel Veluwe-Oost

Vlak voor de zomervakantie werd bekend dat het buitengebied van Veluwe Oost glasvezel krijgt. Tijdens de campagne was de verwachting dat we voor het einde van het jaar zouden starten met de aanleg. Zoals je wellicht al gemerkt hebt, is de aanleg nog niet begonnen. We vinden dit erg vervelend en doen er alles aan om het gebied zo spoedig mogelijk te voorzien van snel internet.

Uitdagingen in uitvoering

In zeven provincies in Nederland zijn onze aannemers aan het werk om de inwoners van de buitengebieden van glasvezel te voorzien. Dat is natuurlijk een hele positieve ontwikkeling. Dit betekent echter ook dat wij en onze aannemers, soms voor enorme uitdagingen staan wat betreft de haalbaarheid van de vooraf gegeven planningen, de snelheid van de aanleg en de beschikbare aannemerscapaciteit in de markt. Daarnaast is Veluwe Oost het grootste, meest uitgestrekte gebied in de regio. Dat vraagt meer aandacht en kost tijd, zowel bij de voorbereidingen als bij het maken van een detailplanning door de aannemer. Deze voorbereiding willen we goed doen, maar daarom duurt het wel wat langer dan gepland.

De aannemer die de aanleg in Veluwe Oost gaat uitvoeren zal hun huidige project naar verwachting in het voorjaar afronden en aansluitend van start gaan in Veluwe Oost. Wanneer we meer weten over de exacte start van de aanleg in het buitengebied van Veluwe Oost, dan informeren we je hierover. We plaatsen deze updates ook op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/veluweoost/aanleg/planning/
Alle ambassadeurs worden te zijner tijd ook uitgenodigd om met de gemeenten, de aannemer en Glasvezel buitenaf de start van de aanleg te vieren.

De bewoners die een abonnement hebben afgesloten krijgen deze informatie ook nog per brief toegestuurd. In verband met de feestdagen zal deze rond de tweede week van januari op de mat liggen.

Met vriendelijke groet,
Glasvezel buitenaf