Zitmaaiers achter slot en grendel

Het bestuur van Voorster Belang besteedt al geruime tijd extra aandacht aan de veiligheid in het dorp en omgeving. Onderdeel hiervan is een maandelijks overleg met de wijkagent. In het laatste overleg heeft de wijkagent aandacht gevraagd voor een bijzondere vorm van diefstal. In Voorst en omgeving zijn dieven actief die zich specifiek richten op zitmaaiers. Veel zitmaaiers worden gewoon in een open schuur gestald en deze dieven zijn er herhaald in geslaagd deze zitmaaiers ongezien te stelen.
Daarom op verzoek van de wijkagent een oproep aan iedereen met een zitmaaier: stal de zitmaaiers in een gesloten schuur en als dat niet mogelijk is verdient het aanbeveling de zitmaaier aan een stevige ketting te verankeren. En voor iedereen geldt, let goed op uw eigen en elkaars spullen en waarschuw de politie bij verdachte omstandigheden.