Betrokkenheid Voorster Belang bij inloopavond De Poort van Voorst op 24 mei as. onjuist.

In het Voorster Nieuws van 26 april 2023 staat een paginagrote advertentie over een woningbouw project in Voorst.
Onderaan deze advertentie staat dat de informatieavond op 24 mei zou zijn afgestemd met het Voorster Belang.

DIT IS ONJUISTE INFORMATIE!

Deze informatieavond is niet afgestemd met ons. Wij hebben als belangenvereniging voor de belangen van het gehele dorp aangegeven dat we bij dit soort zeer belangrijke onderwerpen, ook alle informatie op tafel willen brengen. Dus ook de informatie die mogelijk minder gunstig is voor een plan. De Voorstenaar heeft recht op het hele verhaal. De gemeente hoort dus een plaats te hebben bij een informatieavond die mede door het Voorster Belang wordt georganiseerd. Dat is nu niet het geval en dus is dit een avond waar het Voorster Belang niet aan meewerkt.

Let wel, het Voorster Belang is sterk voor woningbouw in Voorst. We vinden dit plan er ook goed uitzien. Echter het belang van de Voorstenaar is ook dat we onze bewoners alles vertellen en ze niet, zonder dat ze het weten, inzetten als pressiemiddel tegen de gemeente.
Open, eerlijk en transparant! Daar voldoet deze avond in onze optiek in ieder geval niet aan.

Het Voorster Belang e.o. had van harte meegewerkt aan een informatieavond over dit plan waar de gemeente als essentiële speler bij woningbouw ook een rol had gehad. Ook als de gemeente een standpunt heeft dat op dit moment negatief is over het plan. Dat hadden ze dan kunnen verduidelijken en daar had het dorp dan weer iets van kunnen vinden. Dat is participatie. Zoals het nu wordt georganiseerd riekt het naar misleiding.

Groet,
Teun Baartman
Voorster Belang e.o.
Voorzitter