Info-avond duurzaamheid op ma. 19 maart

Inkoopactie ‘samen energie besparen’ voor inwoners van dorp Voorst

Speciaal voor de inwoners van het dorp Voorst organiseert EnergieRijk Voorst samen met Voorster Belang en de gemeente Voorst een collectieve inkoopactie via het Zon & Isolatie Collectief.

Inwoners van het dorp Voorst hebben inmiddels een brief ontvangen en EnergieRijk Voorst biedt hen de mogelijkheid om tegen een collectieve inkoopkorting van 20% de volgende energiebesparende maatregelen te treffen:
• isolatie van spouwmuren, vloer en/of dak
• isolatieglas
• zonnepanelen

Door in Voorst samen maatregelen te treffen heeft EnergieRijk Voorst deze collectieve inkoopkorting van 20% voor de huiseigenaren kunnen bedingen. Daarmee wordt besparen makkelijk en aantrekkelijk!

Lagere energierekening, meer comfort en goed voor klimaat
In veel woningen kan flink worden bespaard op de energierekening door o.a. isolatie. Maar isolatie geeft ook meer comfort in de woning en het is natuurlijk ook goed voor het klimaat. En door plaatsing van zonnepanelen halveer je de elektriciteitsrekening of komt deze zelfs volledig te vervallen.

Woont u in het dorp Voorst?
Wilt u weten waarop u kunt besparen en welke investering daarvoor nodig is? Ga voor meer informatie naar de website van EnergieRijk Voorst of meld u direct aan voor een gratis en vrijblijvend aanbod op www.zonenisolatiecollectief.nl/voorst

Informatiebijeenkomst op 19 maart
Voor inwoners van het dorp Voorst organiseert EnergieRijk Voorst een informatieavond op 19 maart om 19.30 uur in het dorpshuis in Voorst. Deze avond vertellen we samen met de betrokken partners meer over de collectieve inkoopactie via het Zon & Isolatie Collectief. Ook zijn de partijen aanwezig die de isolatie en de zonnepanelen verzorgen.

Als deze collectieve inkoopactie aanslaat bij de inwoners van het dorp Voorst, wordt de actie later door EnergieRijk Voorst ook in andere dorpen in de gemeente uitgerold. Zo kunnen uiteindelijk alle huizenbezitters in de gemeente Voorst hiervan profiteren.

Naast de informatieavond op 19 maart zijn er drie spreekuren waar inwoners van het dorp Voorst terecht kunnen met vragen over de collectieve inkoopactie ‘Samen energie besparen’:
30 maart, 6 of 19 april: spreekuur in het dorpshuis van Voorst (15.00 – 18.30 uur)

Grote interesse in Voorst voor gratis advies energiecoach

Al ruim zeventig huishoudens in de gemeente Voorst maakten in 2018 een gratis afspraak met een energiecoach van Energierijk Voorst. Samen met een energiecoach inventariseren ze welke energiebesparende maatregelen zij in hun woning kunnen nemen. Volgens Henk Vos van EnergieRijk Voorst is de enorme interesse bij inwoners van de gemeente Voorst veelzeggend. Hieruit blijkt wel dat het verduurzamen van de woning inmiddels echt op de agenda staat.

Vanaf begin dit jaar kunnen mensen in de gemeente Voorst via EnergieRijk Voorst in samenwerking met de gemeente een van de vijf energiecoaches inschakelen.

Inwoners van de gemeente Voorst kunnen een energiecoach inschakelen voor een gratis gesprek over energiebesparingsmogelijkheden in hun eigen woning. De wooncoach komt op uitnodiging bij woningeigenaren thuis en inventariseert samen met de bewoners hun woonwensen en de financiële mogelijkheden. Woonwensen zoals energiebesparende maatregelen en energieopwekking.

Meer weten of een afspraak maken met een van de energiecoaches?

Ga dan naar de website van EnergieRijk Voorst: http://www.energierijkvoorst.nl/?page_id=2208