Roparun 2017

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld op te halen voor kankerpatiënten onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Dit jaar begint de Roparun op 3 juni en de finish is op 2e Pinksterdag, maandag 5 juni in Rotterdam. Zondagavond de 4e juni bivakkeert het team Drenthe Runners bij V.V. Voorst.

In tegenstelling tot andere jaren loopt de route niet door de kom van het dorp Voorst. De lopers komen vanuit Zutphen via de Rijksstraatweg, gaan over het spoor en dan linksaf de Hezeweg in. Aan het eind weer linksaf de Kruisweg in, dan over het spoor en weer links de Noord Emperweg in en vervolgens rechtsaf de Breestraat over.
De eerste lopers worden zondagavond 4 juni circa 20.00 uur verwacht in Voorst. Zoek een plekje langs de route en geef ze allemaal een hartelijke ontvangst en volop aanmoedigingen.

Roparun-route2017