Open Monumentendag 2016, 10 september 2016

KnipselIn Voorst staan veel mooie monumenten, enkele van deze monumenten zijn te bezoeken/ bezichtigen tijdens de Open Monumentendag op 10 september. Boekjes met beschrijvingen zijn verkrijgbaar bij de Campings in Voorst, DCO brandstoffenverkooppunt, het Dorpshuis, de Nijenbeek (huisje Zonnenberg)  en bij de deelnemende Monumenten.

Alle Voorsternaren worden met name ook uitgenodigd om de Consolidatie van de Nijenbeek te bezichtigen. De Nijenbeek zelf is nog niet toegankelijk. Wel is het nieuwe huisje Zonnenberg opengesteld waar verschillende presentaties zullen plaatsvinden. De Oudheidkundige Vereniging heeft veel materiaal uit de archieven gehaald die u in kunt zien tijdens deze dag. Mooi moment dus om te gaan, ook de weergoden zijn gunstig gestemd!

Ook is er een monumenten fiets-wandelroute langs verschillende monumenten in het dorp, beschikbaar. Zie hiervoor de berichten. De route kan gedownload worden via de daarop aangegeven link!