FRUITBOMEN IN DE KERVELSTRAAT

IMG_0490Op maandag 5 april zijn aan de Kervelstraat te Voorst vier appelbomen geplaatst door leerlingen van het AOC uit Twello. Het betreft hier een aantal klassieke appelsoorten; red devil, radja en de notarisappel. De laatste is heel geschikt voor een appeltaart.

In totaal worden 114 bomen  door leerlingen van het AOC als studieproject geplant op 12 locaties binnen de gemeente Voorst. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medewerkers van Groen en Infrastructuur van de gemeente Voorst.

Het initiatief van de Sportraad is gebaseerd op de symboliek van gezond beleid in de gemeente Voorst. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn hiervoor de basis. Het gratis fruit voor de ‘bewegers’ en voor de kantines van de aanbieders van sport en bewegen past perfect in de doelstellingen die de gemeente Voorst als JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente voor ogen heeft. Bovendien zullen de leerlingen van het AOC in aansluiting op hun plantprestaties voorlichting krijgen over het belang van gezonde voeding en krijgen zij als dank sport-clinics aangeboden door de, binnen de gemeente Voorst actieve, buurtsportcoaches.