Vlag uit op 12 april

Beste dorpsgenoten,

Vier de vrijheid en vlag mee op zondag 12 april!

2020 Is het jaar dat we 75 jaar Bevrijding herdenken. Vanwege de corona-crisis gaan ook in de gemeente Voorst bijna alle activiteiten om dit te vieren niet door of ze zijn uitgesteld. Desondanks mogen we op elk moment stilstaan bij het feit dat we in vrijheid leven. Vieren en herdenken krijgen dit jaar dus een andere vorm.

Burgemeester Jos Penninx: “De 12 dorpen in onze gemeente zijn bevrijd tussen 12 en 17 april 1945. Aankomende week is dit precies 75 jaar geleden. Ik wil graag iedereen, alle inwoners van de gemeente Voorst, oproepen om op zondag 12 april, Eerste Paasdag, samen met mij de Nederlandse vlag te hijsen. Pasen betekent voor mij en veel anderen het vieren van nieuw leven in de lente. En van hoop. De maatregelen tijdens de corona-crisis laten ons onvrijheid ervaren. We kunnen even niet meer gaan en staan waar we willen. We beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met het hijsen van de vlag op 12 april staan we hier extra bij stil. En met alle kleurrijke vlaggen in het straatbeeld laten we ook zien dat we als Voorster gemeenschap samen sterk staan en deze moeilijke periode samen goed door komen!”

Kijk ook eens op BezoekVoorst.nl!

Ben je nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen rondom Voorst Herdenkt 75 jaar vrijheid? Kijk dan op www.bezoekvoorst.nl/75jaarvrijheid. Hier vind je ook persoonlijke verhalen en gebeurtenissen over de oorlog.